Νέα

Σχεδιάζοντας στο μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ανταποκρινόμενο στο ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού για συμμετοχή σε δράσεις σχεδίου εκ του φυσικού στις αίθουσες του, οργανώνει για το 2019 έξι αυτοτελή εργαστήρια σχεδίου με την εικαστικό Αλεξάνδρα Μιχάλη.

Για τον Μάρτιο και Απρίλιο, από τις 17:00 έως τις 19:30 την πρώτη Τρίτη του κάθε μήνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά μέσω του σχεδίου, αλλά και με μια σύντομη μορφολογική ανάλυση, εξαιρετικά έργα δύο διαφορετικών πολιτισμών, του ελληνικού και του αιγυπτιακού.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εργαστήριο σχεδίου, στις αίθουσες γλυπτικής των κλασικών χρόνων και θα δώσει έμφαση στην απόδοση της κίνησης.

Την Τρίτη 2 Απριλίου το εργαστήριο θα γίνει στις αίθουσες της αιγυπτιακής συλλογής, όπου οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις συμβάσεις της αιγυπτιακής τέχνης στην πλαστική απόδοση της μορφής, αλλά και την ξεχωριστή τέχνη των φαγιούμ.

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους:

  • Μπλοκ σχεδίου, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (Α4). Επιλέξτε το μέγεθος του μπλοκ που σας βολεύει, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε όρθιοι σε ορισμένα σημεία ή καθισμένοι σε μαξιλάρια στο δάπεδο.
  • Μολύβια 2Β, 4Β
  • Γόμα σχεδίου
  • Βελόνα μετρήματος, αν σας βοηθάει στην εργασία σας.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν τον χρόνο αποχώρησής τους, ανάλογα με την πρόοδο και τον βαθμό ολοκλήρωσης του σχεδίου τους.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 15 άτομα στο τηλέφωνο 2132144800.

Για το εργαστήριο της 5ης Μαρτίου, δηλώσεις συμμετοχής από 25 Φεβρουαρίου.

Για το εργαστήριο της 2ης Απριλίου, δηλώσεις συμμετοχής από 20 Μαρτίου.

Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.

Σχεδιάζοντας στο μουσείο

 

Σχεδιάζοντας στο μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ανταποκρινόμενο στο ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού για συμμετοχή σε δράσεις σχεδίου εκ του φυσικού στις αίθουσες του, οργανώνει για το 2019 έξι αυτοτελή εργαστήρια σχεδίου με την εικαστικό Αλεξάνδρα Μιχάλη. Από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά μέσω του σχεδίου, αλλά και με μια σύντομη μορφολογική ανάλυση εξαιρετικά έργα διαφόρων εποχών και τεχνοτροπιών. Κάθε συνάντηση θα είναι αφιερωμένη σε μια διαφορετική συλλογή του μουσείου.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, από τις 17:00 έως τις 19:30, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο σχεδίου, που θα εστιάσει στον Κυκλαδικό Πολιτισμό. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν τον χρόνο αποχώρησής τους, ανάλογα με την πρόοδο και τον βαθμό ολοκλήρωσης του σχεδίου τους.

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους:

  • Μπλοκ σχεδίου, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (Α4). Επιλέξτε το μέγεθος του μπλοκ που σας βολεύει, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε όρθιοι σε ορισμένα σημεία ή καθισμένοι σε μαξιλάρια στο δάπεδο.
  • Μολύβια 2Β, 4Β
  • Γόμα σχεδίου
  • Βελόνα μετρήματος, αν σας βοηθάει στην εργασία σας.

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η δήλωση στο τηλέφωνο 2132144800. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 15 άτομα. Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.

Σχεδιάζοντας στο μουσείο

Μαθήματα Ζωγραφικής με την Αλεξάνδρα Μιχάλη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ζωγραφική… εκ του φυσικού 13 και 19 Οκτωβρίου 2018

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε ένα συμμετοχικό εργαστήρι ζωγραφικής στις αίθουσες των γεωμετρικών Αγγείων και στις αίθουσες των Γλυπτών. Στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης «Κούρος …εκ του φυσικού» που φιλοξενείται στο Καφέ του Μουσείου από τις 5/9 έως τις 4/11/2018, η ζωγράφος Αλεξάνδρα Μιχάλη θα μοιραστεί με όσους αγαπούν τη ζωγραφική και το σχέδιο, τα μυστικά της σχεδίασης στο χαρτί και της ζωγραφικής «εκ του φυσικού» μέσα στο Μουσείο. Διαβάστε περισσότερα “Μαθήματα Ζωγραφικής με την Αλεξάνδρα Μιχάλη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο”

Το μουσείο με τη ματιά ενός ζωγράφου

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

με αφορμή την έκθεσή μου ζωγραφικής με τίτλο “Κούρος…εκ του φυσικού” από 5/9/2018 – 4/11/2018 στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, Πατησίων 44, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ Η  ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ.

Για όσους επισκέπτες όμως επιθυμούν να ανιχνεύσουν το διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ πρωτότυπων εκθεμάτων του Μουσείου και των έργων μου, έχω την χαρά να προσφέρω:

α) μία περιήγηση στην έκθεσή μου με συζήτηση,
β) μία γνωριμία…εκ του φυσικού με εμβληματικά έργα συλλογών του Μουσείου τα οποία τροφοδότησαν τη δουλειά μου.

Στην περίπτωση αυτή  η μόνη επιβάρυνσή σας είναι το εισιτήριο εισόδου στις αίθουσες του Μουσείου. Πληροφορίες ωρών λειτουργίας και εισιτηρίων γενικής εισόδου στο Μουσείο δίνονται στην ιστοσελίδα του μουσείου http://www.namuseum.gr/).

Προτεινόμενες ημέρες συνδυαστικής επίσκεψης:

Κυριακές 21, 28 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου.
Ώρα έναρξης 12:00. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο info(Replace this parenthesis with the @ sign)alexandramichali.com με την επιθυμητή ημερομηνία.

Η ανωτέρω επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη ημέρα κατόπιν συνεννόησης.

Eυχαριστώ,
Αλεξάνδρα Μιχάλη

Πληροφορίες για το σύνολο της δουλειάς μου στο: www.alexandramichali.com